Technical Manager - Automation

9 April 2019 14:00

Till automationsavdelningen söker vi Technical Manager Automation med stort intresse för ledarskap och teknikutveckling. Tillsammans med systerföretag i affärsområde Industrial Solution erbjuder tjänsten stimulerande projekt  där din roll bl.a. är omvärldsbevakning och att bidra till att NPB även i framtiden  ligger i framkant teknikmässigt. I tjänsten kombinerar du en operativ  roll som Automationsingenjör med rollen som Technical Manager där du har övergripande ansvar för Automationsavdelningen. Ditt team består av nio skickliga och engagerade medarbetare med inriktning, automation, elkonstruktion och robotteknik.

Tjänsten  kan utformas/utvecklas utifrån din kompetens och intresseområden. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla avdelning/medarbetarna. och support till medarbetare på driftsättning.
  • Programmering /Konstruktionsarbete rörande automation. 
  • Omvärldsbevakning/Benchmarking; Teknik/Konkurrenter– mässor, kontakt med leverantörer.
  • Processutveckling av rutiner och processer,.
  • Nyutveckling o produktvård.
  • Tekniskt ansvar: Arbete med maskinsäkerhet. (CE TüW, UL)
  • Personalarbete/Ledarskap: Resursplanering på daglig basis, arbetsledning, prioriteringar,
  • Projektuppföljningar/Efterkalkyler.

Stort teknikintresse och hög kompetens  inom automation/el som du skaffat dig genom eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet är en bra bakgrund. Erfarenhetsmässigt önskar vi > 5 års erfarenhet av automation och vi ser helst att du arbetat i Rockwell och Siemens. I tjänsten ingår tekniskt ansvar för konstruktioner, vilket gör att goda kunskaper inom maskinsäkerhet är viktigt. Kunskaper om robotteknik är meriterande, men inget krav.  En verktygslåda för förbättringsarbete/Lean Production är  användbart i tjänsten.

Som person trivs du i en internationell miljö. Du uppskattar och har möjlighet till kontinuerligt resande, främst till USA och Asien. Förutom god svenska behöver du behärska engelska med lätthet i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Vi vill att du är en naturlig och kommunikativ ledare med hög förmåga att etablera långsiktigt goda relationer med medarbetare  och  interna/externa kontakter.  Du har en ödmjuk ledarstil med hög anpassningsförmåga där du på ett strukturerat sätt leder, supportar och utvecklar medarbetare och verksamhet utifrån verksamhetens behov.   Logisk problemlösning är viktigt i tjänsten. och vi vill förstås också att du bidrar till arbetsglädje och god stämning i såväl jobb som vid fikabordet.

Visst låter det intressant? Så om du önskar en tjänst inom automation med stora utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö med  fokus på ledarskap och teknikutveckling - då kan detta vara tjänsten för dig.

Anställningsvillkor: Heltid, tillsvidare.

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Jönköping.

Ansökan senast  1 maj 2019 via www.codeq.se.

I denna rekrytering samarbetar NPB med Codeq AB. Information om företaget och tjänsten lämnas av Christer Johansson, 0393 – 77 99 95.

Gå till rekryterare