NPB söker automationsingenjör

30 October 2018 09:00

Automationsingenjör

Är du en Automationsingenjör som drivs av att jobba med teknik i framkant, gillar internationella kontakter och vill ha hela världen som arbetsfält?

NPB Automation AB växer och nu satsar vi för framtiden. Vi förstärker därför vårt Automationsteam med flera duktiga medarbetare. Du kommer att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter med tyngdpunkt på programmering av PLC och Robot.

 

Vilka är vi?

NPB konstruerar, utvecklar och tillverkar automationsutrustning till industrin för lockhantering avseende burkrelaterade produkter, med hela världen som marknad. Företaget har specialistkompetens inom automation och en mångårig kunskap om utveckling och tillverkning av automationsutrustning.

NPBs organisation är kundorienterad och flexibel. Företagets produkter effektiviserar kundens tillverkningsprocesser och minimerar underhållskostnaderna.  NPB är världsledande i sin bransch och har med sina högkvalitativa maskiner stora framgångar på marknaden. 

NPB Automation AB finns i Jönköping, omsätter ca 200 milj. SEK och har ca 50 anställda. Företaget ingår i Xano-koncernen.

 

Vem är du?

Vi tror att du som söker har lämplig utbildning och har arbetat några år som programmerare, eller industrielektriker/serviceelektriker. Du har god kompetens inom PLC, felsökning och idrifttagning av maskinutrustning.

 

Du drivs av att jobba med den senaste tekniken inom PLC, servo och robotteknik.

 

Dina främsta arbetsuppgifter blir:

  • PLC-programmering, främst Rockwell och Siemens
  • Systemansvar för tilldelade projekt
  • Drifttagning, före och efter leverans
  • Support till kunder och kollegor
  • Delta i uvecklingsprojekt

 

Du kommer att få systemansvar i tilldelade projekt, där du är delaktig under hela projektet, med drifttagning före och efter leverans.

 

Du uppskattar internationella kontakter och trivs med att ha hela världen som arbetsfält.

Då resor är en stor del av tjänsten kan du kommunicera obehindrat på engelska i såväl tal som skrift.

 

Det är viktigt att du har rätt attityd och drivkraft som person, dina tekniska färdigheter är lika viktiga som ditt engagemang. Du uppskattar blandningen av att arbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Vi uppskattar om du som medarbetare bidrar till en positiv och god stämning, såväl med kunder som vid fikabordet med kollegorna.

 

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett arbete där varje dag är varierande och händelserik. Här får du jobba i ett team med engagerande kollegor. Du kommer också samarbeta nära med övriga team inom NPB, såsom Projektledning, Konstruktion, Montage och Installation.

För NPB Automation är det viktigt med en god stämning på arbetet och en bra arbetsmiljö, allt för att ge våra medarbetare goda förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?

Kontakta Johan Klinthage, Operativ Chef.

036-290 76 11, johan.klinthage@npb.se

Tjänsten är en tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar löpande urval.

 

Varmt välkommen med din ansökan!